super smaczne oryginalne wegierskie dania jakie znajdziemy w restauracjach tylko w kraju papryki teraz mozemy przygotowac sami, pycha palce lizac, do ...
więcej »
Autor: Hanna Grykałowska
Liczba stron: 64
Okładka: miękka (broszurowa)
Rok wydania: brak danych
Seria wydawnicza: brak danych
Informacja dostępna w serwisie od: 07.09.2009 (5553 dni)
Produkt był oglądany: 3661 razy
Wydawnictwo Rea Hanna Grykałowska, Sałatki na każdą okazję nie posiada jeszcze żadnej opinii. Dodaj swoją opinię
Wydawnictwo Rea Hanna Grykałowska, Sałatki na każdą okazję nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Sałatki zrobiły światową karierę. I trudno się temu dziwić, bo są smaczne, zdrowe, tanie i łatwe do przyrządzenia. Jada się je o każdej porze dnia. Mogą stanowić przystawkę, zakąskę, przegryzkę, dodatek warzywny do innego dania lub pełnowartościowy samodzielny posiłek.
Najłatwiejsze do przyrządzenia i bardzo chętnie jadane są sałatki z warzyw i owoców z dodatkiem świeżych lub suszonych ziół.
Składniki można łączyć zgodnie z podanym przepisem lub według własnych upodobań. Eksperymentowanie jest mile widziane i przynosi wspaniałe efekty.
Do tego rodzaju sałatek należy duża grupa niezwykle smacznych i pożywnych sałatek ziemniaczanych, często z dodatkiem śledzi, łososia lub innych ryb wędzonych.
Do sałatek stanowiących pełnowartościowe, pożywne danie, mogące całkowicie zastąpić posiłek, należy zaliczyć sałatki makaronowe oraz z wszelkiego rodzaju kasz, np., ryżu kuskusu lub pęczaku.
Sałatki zrobiły światową karierę. I trudno się temu dziwić, bo są smaczne, zdrowe, tanie i łatwe do przyrządzenia. Jada się je o każdej porze dnia. Mogą stanowić przystawkę, zakąskę, przegryzkę, dodatek warzywny do innego dania lub pełnowartościowy samodzielny posiłek.
Najłatwiejsze do przyrządzenia i bardzo chętnie jadane są sałatki z warzyw i owoców z dodatkiem świeżych lub suszonych ziół.
Składniki można łączyć zgodnie z podanym przepisem lub według własnych upodobań. Eksperymentowanie jest mile widziane i przynosi wspaniałe efekty.
Do tego rodzaju sałatek należy duża grupa niezwykle smacznych i pożywnych sałatek ziemniaczanych, często z dodatkiem śledzi, łososia lub innych ryb wędzonych.
Do sałatek stanowiących pełnowartościowe, pożywne danie, mogące całkowicie zastąpić posiłek, należy zaliczyć sałatki makaronowe oraz z wszelkiego rodzaju kasz, np., ryżu kuskusu lub pęczaku.
Tu inwencja własna nie zna ograniczeń. Makarony pszenne, razowe, ryżowe lub sojowe. Wszelkie warzywa gotowane lub surowe, cała gama ziół i przypraw. Do tego rodzaju sałatek, które są nie tylko „na jeden ząb” dodaje się zwykle różne rodzaje mięsa, wędlin, drobiu, ryb, owoców morza i czego tylko dusza zapragnie.