Wysoka zawartość białka sprawia że bardzo dobrze sprawdza się przy pieczeniu chleba. Nie przeszkadza w jego kształtowaniu nie lepi się do rąk ...
więcej »
na początku sie lekko przeraziłem piekac ciasto bo majakis lekko szarawy kolorek ale po wypieku rewelka teraz były nalesniki bedzie pizza no i...
więcej »
Autor: Henryk(gość)/e-commerce.pl | Posiada/korzysta z tego produktu: dopiero co kupiłem
Data napisania opinii: 15.11.2013 | Czy oceniający poleca ten produkt? NIE
Zalety produktu:
- brak zalet są inne mąki dużo lepsze od tej(mowa o mące pszennejzwykłej typ 650)
Wady produktu:
- bez zapachu, zle się wyrabia w domowych wpiekach chleba,więcej jej nie kupię tym bardziej że na każdym opakowaniu rzekomo kilogramowym brakuje 10 deko.
Opinia o produkcie:
bardzo negatywna nie tylko ze względu na jakość ale przede wszyskim na wagę.Wyobrażam sobie ile ludzi Lidl Castello nabił w butelkę.10 deko na jednym opakowaniu rzekomo kilogramowym razy spzredane ilości wewszystkich sklepach Lidla daje kolosalne nielegane zysk,którymi powinien zająć sie prokurator z urzędu.Wątpie jednak że tak będzie znając polską prokurature i jej determinację do wykrywania przekrętów i karania winnych jeżeli poszkodowani są zwykli ludzie.Liczy się kasa i cvhody.Ludzie olejcie tą mąke są lepsze inie oszukują na wadze.
Autor: Domowy Piekarz(gość)/eGospodarka.pl | Posiada/korzysta z tego produktu: ponad rok
Data napisania opinii: 10.03.2013 | Czy oceniający poleca ten produkt? NIE
Zalety produktu:
- od pewnego czasu, niestety brak zalet
Wady produktu:
- waga brutto poniżej 1 kg
- bez zapachu i smaku mąki
- zbyt duża zawartość glutenu lub innej "glutowatej" substancji
Opinia o produkcie:
Używałem jej do wypieku pieczywa. Do przełomu roku 2012/13 była to całkiem niezła mąka, mimo, że notorycznie niedoważana. Obecnie posiada wymienione wady. Pieczywo z tej mąki mimo, że na zakwasie, nie ma charakterystycznego, przyjemnego zapachu chleba pszennego - jak było wcześniej. Obecnie niestety nie polecam.