Co prawda ta "cielęcina" to "chłit marketingowy", ale sama kiełbasa bardzo smaczna i nie kosztuje majątku. Czuć wyraźnie kawałki miesa, nie...
więcej »
Cechy szczególne produktu: brak danych
Gatunek mięsa: Wieprzowina
Produkt Fair Trade (Sprawiedliwy handel): brak danych
Rodzaj produktu: brak danych
Wielkość opakowania: brak danych
Informacja dostępna w serwisie od: 23.01.2008 (6146 dni)
Produkt był oglądany: 5318 razy
Przeczytaj: 1 opinii o Łmeat Łuków Baleron wieprzowy gotowany data najnowszej opinii: 16.08.2010 Dodaj swoją opinię
Łmeat Łuków Baleron wieprzowy gotowany nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Wędzony, parzony. Otrzymywany z peklowanej karkówki wieprzowej.
Autor: Cfaniar(gość)/senior.pl | Posiada/korzysta z tego produktu: dopiero co kupiłem
Data napisania opinii: 16.08.2010 | Czy oceniający poleca ten produkt? NIE
Zalety produktu:
- niestety, smaczne, ale dzięki jakim składnikom...
Wady produktu:
- tylko 75% mięsa
Opinia o produkcie:
tylko 75% mięsa, reszta, czyli 25% to - podane malejąco wg wagi, tak jak nakazuje prawo:
woda
sól
białko wieprzowe
białko sojowe
jako zagęstnik - E407, czyli keragen
kilka stabilizatorów, czyli składników utrzymujących wodę w tym produkcie mięsopodobnym
- E450 - jakiś difosforan, nieokreślony na etykiecie, czy to jest disodowy, trisodowy, tetrasodowy, tetrapotasowy, diwapniowy czy Diwodoro-difosforan wapnia
- E451 - jakiś trifosforan: pentasodowy lub pentapotasowy
- E331 - jeden z cytrynianów sodu
przeciwutleniaczem jest E316 - izoaskorbinian sodu
smak tego rozwodnionego mięsa wzmacnia E621 - glutaminian monosodowy
aromat naturalny, czyli ktoś zwąchał smak i go potem oddał baleronowi? obadam
konserwuje toto: E250 - azotyn sodu
kupione 7.08, widać na etykiecie, że można spożyć tylko do 7.09. - nie umywa się to do szynki parmeńskiej, ona wytrzymuje cały rok a jest bez konserwantów