Twoje ustawienia

Kategorie

Narzędzia

Znajdź produkt

 

Najnowsze opinie

Kamis Anyż gwiazdki

używam często do dekoracji potraw - można "wyczarowac cuda", jeszcze nie próbowałam dodawac jako przyprawę - ciekawe, z czym komponuje... więcej »

 
 

Kamis Czosnek granulowany

Niestety trochę się popsuł, ma znacznie słabszy aromat niż kiedyś i szybciej wietrzeje. Nadal jeden z najlepszych czosnków na rynku ale... więcej »

 
 

Kamis Papryka ostra

Główną cechą tego rodzaju przyprawy powinna być ostrość. Niestety, produkt kamisu jest taki tylko z nazwy - przynajmniej w porównaniu z... więcej »

 
 

Appetita Bazylia

być może trafiła mi się jakaś wadliwa partia, do której trafiły nie te zioła co trzeba, porównywalismy z siostrą zapach bazylii innyej... więcej »

 
 

Appetita Chili

świetne mielone chili, naprawdę ostre. bardzo wydajne. polecam! więcej »

 
 

Kamis Szafran nitki

Ocena ogólna:
3.0
4
głosów

Polecany przez: 61/115 osób (
53
%)


oceń produkt:

poleć produkt: polecam nie polecam
Jakość:
Cena:
Wygląd:
Smak:
brak

brak

brak

brak

Dodaj swoją opinię!

Porównaj ceny tego produktu »





kliknij aby powiększyć

wybierz miniaturę:

Sprawdź cenę »


 


Producent: Kamis
Kategoria: Przyprawy jednorodne

Cechy szczególne produktu: brak danych
Produkt Fair Trade (Sprawiedliwy handel): brak danych
Wielkość opakowania: 0,5 g

Informacja dostępna w serwisie od: 28.10.2007 (6245 dni)
Produkt był oglądany: 6833 razy

Kamis Szafran nitki nie posiada jeszcze żadnej opinii.
Dodaj swoją opinię


Kamis Szafran nitki nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz

Opis produktu:

Szafran, najcenniejsza przyprawa świata, wywodzi się z Azji Mniejszej. Obecnie jego głównym rejonem uprawy jest basen Morza Śródziemnego. Szafran otrzymywany jest z krokusów. Ususzone, delikatne znamiona jego kwiatu są warte złota, gdyż pozyskiwanie surowca jest zajęciem żmudnym. Ze znamion 150 tys. kwiatów otrzymuje się tylko 1 kg przyprawy.

Przeznaczenie: szafranu używa się do aromatyzowania i barwienia potraw mięsnych, rybnych, ryżu i ciast. Dodawany jest także do likierów, nadając im niepowtarzalny smak.

Sposób użycia: aby wydobyć pełnię smaku i aromatu nitki szafranu moczy się (przez ok. 15-30 minut) w wywarze, bulionie, mleku lub innym płynie w zależności od przepisu. Można je również dokładnie pokruszyć i wymieszać z mąką.

Zgłoś uzupelnienie lub błąd w opisie produktu

 

 



Dodaj opinię o produkcie Kamis Szafran nitki


Imię / nick:

Jeżeli masz już konto w serwisie, najpierw się zaloguj. Dzięki temu opinia zostanie podpisana Twoją nazwą użytkownika, a Ty będziesz mógł ją później łatwo odnaleźć na liście "moje produkty".

Ocena ogólna:


Jakość:
Cena:
Wygląd:


Smak:



Zalety produktu:

Wady produktu:


Opinia o produkcie:



Czy polecasz ten produkt:


Posiadam/korzystam z tego produktu:





Dodaj swój komentarz, pytanie lub odpowiedź do dyskusji o produkcie


Imię / nick:

Jeżeli masz już konto w serwisie, najpierw się zaloguj. Dzięki temu wypowiedź zostanie podpisana Twoją nazwą użytkownika, a Ty będziesz mógł ją później łatwo odnaleźć na liście "moje produkty".

Treść wypowiedzi
 (UWAGA: Jeśli chcesz dodać OPINIĘ o produkcie, kliknij tutaj »)




Zobacz także:


Kamis Papryka Słodka w płatkach



Producent: Kamis
Kategoria: Przyprawy jednorodne

Kamis Pieprz Czarny młotkowany



Producent: Kamis
Kategoria: Przyprawy jednorodne

Kamis Czosnek Suszony w płatkach



Producent: Kamis
Kategoria: Przyprawy jednorodne

Kamis Suszone Pomidory z Bazylią i Czosnkiem



Producent: Kamis
Kategoria: Przyprawy jednorodne

Kamis Wanilia laska



Producent: Kamis
Kategoria: Przyprawy jednorodne

Kamis Kardamon



Producent: Kamis
Kategoria: Przyprawy jednorodne

Najnowsze produkty Kamis:


Kamis Anyż gwiazdki


Kamis Kardamon


Kamis Wanilia laska


Kamis Cynamon kora


Kamis Suszone Pomidory z Bazylią i Czosnkiem


Kamis Czosnek Suszony w płatkach


O serwisie . Dla prasy . Regulamin . Polityka prywatności . Reklama . Kontakt . Uwagi i błędy

Copyright © Kasat Sp. z o.o.