Cechy szczególne produktu: Organiczny
Produkt Fair Trade (Sprawiedliwy handel): brak danych
Wielkość opakowania: 250 ml
Informacja dostępna w serwisie od: 24.09.2010 (5173 dni)
Produkt był oglądany: 3206 razy
Famille Michaud Apiculteurs Sunny Biosyrop z agawy nie posiada jeszcze żadnej opinii. Dodaj swoją opinię
Famille Michaud Apiculteurs Sunny Biosyrop z agawy nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Jest idealnym zamiennikiem cukru białego w diecie, posiada też pięciokrotnie niższy indeks glikemiczny. Dzięki swojemu słodkiemu, neutralnemu smakowi syrop stanowi doskonały „słodzik” do napojów, ciast, musli oraz wszelkiego rodzaju deserów. Posiada certyfikat Ecocert, francuskiej organizacji certyfikującej produkty ekologiczne.
Wyciąg z kaktusa agawy ceniony jest ze względu na słodki, mleczny i bardzo delikatny smak. Doceniają go nie tylko najwyższej klasy kucharze i cukiernicy, ale również lekarze i dietetycy. Pasjonaci gotowania doceniają natomiast jego neutralny smak, pożądany wtedy, gdy chcemy nadać potrawie słodyczy, nie modyfikując jego pierwotnego smaku.
Zawarta w syropie z agawy fruktoza to cukier prosty, który jest przyswajany przez organizm dużo wolniej niż powszechnie stosowana sacharoza lub glukoza. Agawa zawiera także spore ilości inuliny – naturalnego prebiotyku, który powoduje wzrost korzystnej flory przewodu pokarmowego...
Jest idealnym zamiennikiem cukru białego w diecie, posiada też pięciokrotnie niższy indeks glikemiczny. Dzięki swojemu słodkiemu, neutralnemu smakowi syrop stanowi doskonały „słodzik” do napojów, ciast, musli oraz wszelkiego rodzaju deserów. Posiada certyfikat Ecocert, francuskiej organizacji certyfikującej produkty ekologiczne.
Wyciąg z kaktusa agawy ceniony jest ze względu na słodki, mleczny i bardzo delikatny smak. Doceniają go nie tylko najwyższej klasy kucharze i cukiernicy, ale również lekarze i dietetycy. Pasjonaci gotowania doceniają natomiast jego neutralny smak, pożądany wtedy, gdy chcemy nadać potrawie słodyczy, nie modyfikując jego pierwotnego smaku.
Zawarta w syropie z agawy fruktoza to cukier prosty, który jest przyswajany przez organizm dużo wolniej niż powszechnie stosowana sacharoza lub glukoza. Agawa zawiera także spore ilości inuliny – naturalnego prebiotyku, który powoduje wzrost korzystnej flory przewodu pokarmowego, obniża poziom cholesterolu oraz lipidów w surowicy krwi oraz usprawnia pracę przewodu pokarmowego – zapobiega zaparciom i redukuje toksyczne metabolity. Kolejną zaletą nektaru z agawy jest jego niski indeks glikemiczny – jest on około cztery razy niższy niż w przypadku miodu. Sprawia to, że syrop z agawy stanowi doskonałą alternatywę dla osób stosujących dietę nioskowęglowodanową, dietę Montignaca lub ograniczających cukier ze względów zdrowotnych. Oprócz sprzyjających zdrowej diecie naturalnych cukrów, syrop z agawy jest również źródłem błonnika, który w naturalny sposób przyspiesza przemianę materii. Produkt może być spożywany również przez wegan, którzy rezygnują z miodu.
Staranna kontrola surowców oraz specjalistyczny proces produkcji decydują o najwyższych walorach smakowych oraz odżywczych produktu. Praktyczny dozownik o pojemności 250 g daje gwarancję, że produkt pozostaje świeży przez długi czas, zachowując przy tym wszystkie cenne właściwości. Surowce wykorzystywane do produkcji syropu z agawy Sunny Bio pochodzą z organicznych plantacji, które poddawane są nieustannej kontroli. Proces produkcji rozpoczyna się od dwukrotnego zebrania soków roślinnych rano i nocą. Płyn jest następnie filtrowany oraz zagęszczany poprzez częściowe odparowanie. Efektem końcowym jest syrop z agawy. Syrop z agawy Sunny Bio to produkt klasy Premium, przeznaczony dla świadomych konsumentów, którzy oczekują najwyższej jakości pod każdym względem.