Cechy szczególne produktu: brak danych
Produkt Fair Trade (Sprawiedliwy handel): brak danych
Rodzaj produktu: Twaróg
Wielkość opakowania: 1 kg
Zawartość tłuszczu %: brak danych
Informacja dostępna w serwisie od: 15.01.2008 (6156 dni)
Produkt był oglądany: 22894 razy
Przeczytaj: 5 opinii o Dr. Oetker Twaróg aksamitny data najnowszej opinii: 06.10.2010 Dodaj swoją opinię
Przeczytaj: 3 komentarzy dla Dr. Oetker Twaróg aksamitny data ostatniego komentarza: 2010-10-04 11:05:28
Opis produktu:
Twaróg aksamitny nie wymaga mielenia, natomiast ma jednolitą gładką konsystencję i lekko kwaskowy, twarogowy, naturalny smak.
Twaróg aksamitny Dr. Oetkera jest wyprodukowany z najlepszej jakości mleka, w absolutnie naturalny sposób, bez dodatku substancji zagęszczających. Nie jest on także w żaden sposób konserwowany, ani poddawany obróbce termicznej mającej na celu przedłużenie jego terminu przydatności do spożycia.
Autor: Małgosia(gość)/senior.pl | Posiada/korzysta z tego produktu: rok
Data napisania opinii: 06.10.2010 | Czy oceniający poleca ten produkt? TAK
Zalety produktu:
- naturalny smak
- nie trzeba mielić
- aksamitna konsystencja
- bez konserwantów i środków chemicznych
- spełnia wymagania diety Dukana
Wady produktu:
Opinia o produkcie:
Twaróg aksamitny jest bardzo smaczny i normalny w smaku. Bardzo smaczne wychodzą z niego serniki. Nie ma dodanych konserwantów i jakiś polepszaczy, więc jest zdrowy i naturalny. Używam go nie tylko do wypieków ale także do dań z twarogiem jak pierogi czy naleśniki lub na kanapki.
Tego twarogu zaczęłam używać będąc na diecie proteinowej Dukana, gdyż jest najlepszy który spełnia wymagania tej diety. Dietę już skończyłam ale dobre nawykli zostały.
Serdecznie polecam :)
Autor: Rud@(gość)/senior.pl | Posiada/korzysta z tego produktu: dopiero co kupiłem
Data napisania opinii: 04.10.2010 | Czy oceniający poleca ten produkt? NIE
Zalety produktu:
- brak
Wady produktu:
- za dużo wody,za mało sera
Opinia o produkcie:
ser mielony o konsystencji przypominającej glinę, nie polecam-szkoda straconego czasu na pieczenie, a efekt-żałosny
Autor: mariczka(gość)/senior.pl | Posiada/korzysta z tego produktu: 3 miesiące
Data napisania opinii: 20.04.2010 | Czy oceniający poleca ten produkt? TAK
Zalety produktu:
- dobry smak i konsystencja
- idealny do sernika
- na opakowaniu przepisy
Wady produktu:
Opinia o produkcie:
Bardzo dobry twaróg, idealny do sernika, na opakowaniu jest świetny przepis. Moim zdaniem to najlepszy twaróg z tych w wiaderku. Polecam.
Dr. Oetker Twaróg aksamitny - komentarze, uwagi, pytania
14.04.2009
1kalarepka/senior.pl
Ja robiłam ten sernik tradycyjny na święta i wyszedł przepyszny, nie wyrzuciłam wiaderka i już Ci przepisuję przepis :-)
składniki:
1 opakowanie twarogu aksamitnego dr. Oetkera,
250 g miękkiego masła (margaryny),
8 jajek,
1 1/2 szklanki cukru pudru,
4 łyżeczki cukru wanilinowego dr Oetkera,
aromat cytrynowy dr. Oetkera
3 łyżki mąki ziemniaczanej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia dr Oetkera,
100 g rodzynek.
1. Twaróg wymieszać z utartym masłem lub margaryną. Żółtka utrzeć ze szklanką cukru pudru oraz cukrem wanilinowym.
2. Do masy twarogowej dodać utarte żółtka, aromat oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
3. Białka ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania pozostały cukier.
4. Dodać rodzynki obtoczone w mące i pianę z białek delikatnie mieszając łyżką. Masę sernikową nałożyć do natłuszczonej i oprószonej mąką tortownicy o średnicy 26 cm.
sernik piec około 90 min.
Piekarnik gazowy lub elektryczny
temp. 170 stopni (powinien być podgrzany)
chciałabym zrobić ten sernik za święta, ale przez przypadek wyrzuciłam opakowanie, czy mogłabym prosić o przepis na niego? Chodzi mi o sernik tradycyjny ;)