Cechy szczególne produktu: brak danych
Produkt Fair Trade (Sprawiedliwy handel): brak danych
Wielkość opakowania: 350 g
Informacja dostępna w serwisie od: 16.05.2009 (5679 dni)
Produkt był oglądany: 7977 razy
Przeczytaj: 2 opinii o Dr. Oetker Cukier żelujący 3:1 data najnowszej opinii: 08.08.2011 Dodaj swoją opinię
Dr. Oetker Cukier żelujący 3:1 nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Mieszanka cukru i naturalnych pektyn, która umożliwia przygotowanie przetworów niskosłodzonych. Dzięki krótkiemu czasowi gotowania zachowane zostają witaminy i naturalny smak owoców.
Autor: Kasia Katarzyna(gość)/senior.pl | Posiada/korzysta z tego produktu: ponad rok
Data napisania opinii: 08.08.2011 | Czy oceniający poleca ten produkt? TAK
Zalety produktu:
- łatwy w użyciu
- zapobiega pleśnieniu konfitur
- krótki czas gotowania
- zawiera naturalne pektyny
-
Wady produktu:
Opinia o produkcie:
Polecam ten cukier do wszelkich domowych przetworów. Wystarczy go wymieszać z 1 kg owoców i zagotować, dzięki czemu owoce zachowują swój smak i witaminy. Poza tym zauważyłam że dżemy robione z tym cukrem nie pleśnieją:)
Autor: lucyna_wieczorek(gość)/senior.pl | Posiada/korzysta z tego produktu: ponad rok
Data napisania opinii: 08.09.2010 | Czy oceniający poleca ten produkt? TAK
Zalety produktu:
- wystarczy wymieszać go z 1 kg owoców i zagotować
- najwygodniejszy sposób na przygotowanie dżemów i konfitur
Wady produktu:
Opinia o produkcie:
Niezbędnik do przetworów domowych. Robienie dżemów i konfitur z tym cukrem jest szybkie i łatwe. Zeszłoroczne dżemy były wspaniałe i żaden się nie popsuł, dlatego i w tym roku robiłam wszystkie z tym cukrem. Jak ktoś woli słodsze dżemy to jest wersja 2:1, u mnie raczej niskosłodzone, więc używam tego 3:1.