Informacja dostępna w serwisie od: 23.05.2009 (5662 dni)
Produkt był oglądany: 4479 razy
Doppelherz aktiv Mocny Wzrok nie posiada jeszcze żadnej opinii. Dodaj swoją opinię
Doppelherz aktiv Mocny Wzrok nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Bioflawonoidy z borówki czernicy i cytrusów +luteina+cynk+wit.A.
Preparat stanowi kompozycję 5 substancji o udowodnionym, korzystnym wpływie na aparat wzroku: poprawiającym ostrość widzenia i zapobiegającym zmęczeniu oczu.
Jest szczególnie zalecany dla osób pracujących przy komputerze, narażonych na zmęczenie oczu, kierowców i osób starszych.
Działanie:
Antocyjany zawarte w owocach borówki czernicy wpływają na poprawę mikrokrążenia w gałce ocznej, co zwiększa jej dotlenienie i dopływ substancji odżywczych. Umożliwiają szybsze dostosowanie oczu do zmiennych warunków oświetlenia (po zmroku, przy zmiennym natężeniu światła). Ma to wpływ na zwiększanie obszaru widzenia i poprawę ostrości wzroku.
Wpływ składników zawartych w czarnych jagodach na proces widzenia stwierdzono podczas II wojny światowej. Piloci RAF spożywający znaczne ilości przetworów z czarnych jagód notowali wyraźną poprawę ostrości wzroku, szczególnie...
Bioflawonoidy z borówki czernicy i cytrusów +luteina+cynk+wit.A.
Preparat stanowi kompozycję 5 substancji o udowodnionym, korzystnym wpływie na aparat wzroku: poprawiającym ostrość widzenia i zapobiegającym zmęczeniu oczu.
Jest szczególnie zalecany dla osób pracujących przy komputerze, narażonych na zmęczenie oczu, kierowców i osób starszych.
Działanie:
Antocyjany zawarte w owocach borówki czernicy wpływają na poprawę mikrokrążenia w gałce ocznej, co zwiększa jej dotlenienie i dopływ substancji odżywczych. Umożliwiają szybsze dostosowanie oczu do zmiennych warunków oświetlenia (po zmroku, przy zmiennym natężeniu światła). Ma to wpływ na zwiększanie obszaru widzenia i poprawę ostrości wzroku.
Wpływ składników zawartych w czarnych jagodach na proces widzenia stwierdzono podczas II wojny światowej. Piloci RAF spożywający znaczne ilości przetworów z czarnych jagód notowali wyraźną poprawę ostrości wzroku, szczególnie podczas nocnych lotów.
Bioflawonoidy cytrusowe zwiększają szczelność i elastyczność drobnych naczyń krwionośnych (naczyń włosowatych) w oku, w tym w siatkówce.
Witamina A przyspiesza regenerację purpury wzrokowej – barwnika odpowiedzialnego za widzenie po zmroku.
Luteina odgrywa ważną rolę w ochronie siatkówki przed zmianami wywołanymi przez promieniowanie UV oraz wolne rodniki. Nie jest produkowana w organizmie i musi być dostarczana z pożywieniem. W znaczniejszych ilościach występuje w zielonych warzywach, np. w sałacie.
Cynk jest składnikiem mineralnym, który najaktywniej gromadzony jest w oku i współuczestniczy w reakcjach biochemicznych zachodzących w procesie widzenia.