Świetne ciasto do zrobienia na chwilę przed wizytą gości. Bardzo proste w wykonaniu i smaczne. Polecam zapracowanym, którzy nie mają czasu na...
więcej »
Cechy szczególne produktu: brak danych
Produkt Fair Trade (Sprawiedliwy handel): brak danych
Typ dania: ciasto
Wielkość opakowania: 500 g
Informacja dostępna w serwisie od: 24.03.2011 (4992 dni)
Produkt był oglądany: 6054 razy
Delecta Baba drożdżowa z lukrem nie posiada jeszcze żadnej opinii. Dodaj swoją opinię
Delecta Baba drożdżowa z lukrem nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Puszysta, drożdżowa, udekorowana lukrem i kruszonką – baba - to podstawa wielkanocnego stołu. Ten tradycyjny wypiek niegdyś absorbował czas pani domu na długie dni przed świętami. Dzisiaj lekką Babę drożdżową z lukrem przygotujesz w parę chwil. Dzięki Delekcie.
Baba drożdżowa z lukrem Delecta to tradycyjne ciasto w prostej formule, przygotowane w ofercie limitowanej, specjalnie na Wielkanoc. Zawiera drożdże, dzięki czemu baba zawsze wyrasta puszysta i lekka. Dołączony do opakowania lukier pozwoli fantazyjnie wykończyć wypiek, a przygotowana według przepisu kruszonka doda domowego charakteru.
Wykonanie baby jest bardzo proste, a sukces cukierniczy gwarantowany za każdym razem. Wystarczy dodać jaja, mleko, margarynę i wodę, a wyrośnięte ciasto wyłożyć do blaszki z kominkiem lub klasycznej keksówki. Upieczone i wystudzone polukrować i ozdobić wg uznania – posypką lub kandyzowaną skórka pomarańczową.
Puszysta, drożdżowa, udekorowana lukrem i kruszonką – baba - to podstawa wielkanocnego stołu. Ten tradycyjny wypiek niegdyś absorbował czas pani domu na długie dni przed świętami. Dzisiaj lekką Babę drożdżową z lukrem przygotujesz w parę chwil. Dzięki Delekcie.
Baba drożdżowa z lukrem Delecta to tradycyjne ciasto w prostej formule, przygotowane w ofercie limitowanej, specjalnie na Wielkanoc. Zawiera drożdże, dzięki czemu baba zawsze wyrasta puszysta i lekka. Dołączony do opakowania lukier pozwoli fantazyjnie wykończyć wypiek, a przygotowana według przepisu kruszonka doda domowego charakteru.
Wykonanie baby jest bardzo proste, a sukces cukierniczy gwarantowany za każdym razem. Wystarczy dodać jaja, mleko, margarynę i wodę, a wyrośnięte ciasto wyłożyć do blaszki z kominkiem lub klasycznej keksówki. Upieczone i wystudzone polukrować i ozdobić wg uznania – posypką lub kandyzowaną skórka pomarańczową.
Zadbaj, by w święta Twój dom wypełnił zapach świeżego, drożdżowego ciasta, który bliscy zapamiętają... na zawsze.