Cechy szczególne produktu: Organiczny
Produkt Fair Trade (Sprawiedliwy handel): brak danych
Rodzaj produktu: sok warzywny kwaszony
Wielkość opakowania: 300 ml
Informacja dostępna w serwisie od: 15.04.2009 (5710 dni)
Produkt był oglądany: 4507 razy
Bio Food Sok z buraków i selera kwaszonego nie posiada jeszcze żadnej opinii. Dodaj swoją opinię
Bio Food Sok z buraków i selera kwaszonego nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z buraków i selerów kwaszonych z czosnkiem oraz pasteryzację.
Wartość odżywcza:
Zawiera witaminę PP, C, B1, B2, oraz związki mineralne m.in. krzem, wapń, potas, magnez, żelazo, mangan, sód.
Wartość profilaktyczna i zdrowotna:
Ma działanie przeciwnowotworowe, Obniża ciśnienie krwi i działa przeciwzakrzepowo, Wzmacnia kości, Reguluje pracę nerek, wątroby, Poprawia przemianę materii, Jest dobrze tolerowany przez cukrzyków, W leczeniu stosowany jest w otyłości, reumatyzmie, bólach żołądkowych, dolegliwościach oskrzeli, miażdżycy, nadciśnienia tętniczego, gośćcu, kamicy moczowej, Zwalcza infekcje, Obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów, Pobudza układ odpornościowy, Działa wykrztuśnie, uspokajająco.
Kwaszenie jest jedną z najstarszych metod konserwowania warzyw.
Soki kwaszone oraz kwaszonki zachowują wiele cennych składników odżywczych zawartych w surowcach. W...
Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z buraków i selerów kwaszonych z czosnkiem oraz pasteryzację.
Wartość odżywcza:
Zawiera witaminę PP, C, B1, B2, oraz związki mineralne m.in. krzem, wapń, potas, magnez, żelazo, mangan, sód.
Wartość profilaktyczna i zdrowotna:
Ma działanie przeciwnowotworowe, Obniża ciśnienie krwi i działa przeciwzakrzepowo, Wzmacnia kości, Reguluje pracę nerek, wątroby, Poprawia przemianę materii, Jest dobrze tolerowany przez cukrzyków, W leczeniu stosowany jest w otyłości, reumatyzmie, bólach żołądkowych, dolegliwościach oskrzeli, miażdżycy, nadciśnienia tętniczego, gośćcu, kamicy moczowej, Zwalcza infekcje, Obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów, Pobudza układ odpornościowy, Działa wykrztuśnie, uspokajająco.
Kwaszenie jest jedną z najstarszych metod konserwowania warzyw.
Soki kwaszone oraz kwaszonki zachowują wiele cennych składników odżywczych zawartych w surowcach. W porównaniu z surowcem charakteryzują się:
* wysokimi walorami smakowymi,
* stosunkowo wysoką zawartością witaminową (proces kwaszenia stabilizuje witaminę C i prowitaminę A),
* pozytywnymi cechami zdrowotnymi, ponieważ bakterie fermentacji mlekowej nie wytwarzają związków szkodliwych dla zdrowia ,a ich metabolizm hamuje rozwój bakterii patogennych,
* niską kalorycznością gotowego wyrobu i wysoką trwałością,